2013. szeptember 17., kedd

"Akkor majd tisztává teszem a népek ajkát, mindnyájan az Úr nevét hívják segítségül, és őt tisztelik egy akarattal." (Sof. 3,9).

Mézédes szavak és csókok, áldások és jókívánságok, kedves köszöntések vagy akár meghitt dallamok könyörgések, imák és magasztaló zsoltárok... ezek mind az emberi ajkakon át jutnak céljaikba. Otromba szavak, átkok és gyilkos fenyegetések, ócska hazugságok és professzionális káromkodások, uniformisba öltöztetett nyelvrontó szleng ...ezek is mind-mind az emberi ajkak termékei... Talán mondanom sem kell, hiszen tudjuk, hogy Isten látja és hallja is ez utóbbiakat is... Sokan éppen azt felejtik el viselkedéseik ordináréjában és beszédeik avagy megnyilvánulásaik közönségességében, hogy nem csupán ember, azaz emberek, hanem éppen a szent és igaz Isten előtt szólnak és beszélnek ocsmányul, embertelenül... Nem kivétel ez alól sokszor, az önmagát hívő keresztyénnek tartó mai ember sem és ez az ami aggodalomra ad okot, mind a hitélet, mind pedig a jövő társadalmának alakulásában...
Örömünkre és bátorításunkra, a mai Ige tanulsága szerint, ez ellen lép fel és cselekszik az Úr az Ő nevével, hiszen szándéka szerint megtisztítja népe ajkát azért, hogy őt tisztelhessék egy akarattal. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése