2013. szeptember 18., szerda

"Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyünk magunkra a hit és a szeretet páncélját, és mint sisakot az üdvösség reménységét." (1Thessz. 5,8)

Rólunk van szó, még akkor is ha közben tudjuk, hogy eredetileg a szalonikiek a levél címzettjei, hiszen az evangélium, azaz Jézus Krisztusról szóló bizonyságtétel által válnak Pál apostol levelei egyetemes értelemben hitünk épülésére, gyarapodására. Közben pedig tanít az apostol arra, hogy miként mutatkozzon meg életünkön Krisztus evangéliuma, azaz hogyan és honnan válik így egyértelművé Isten Fiának jelenléte mindennapjainkban. Mert nem kétséges az, hogy sokszor az uralkodónak tűnő sötét társadalmi viszonyok között Isten gyermekeinek, azaz az ige szerint, a nappal fiainak józansága ellensúlyozza a hit, a szeretet és a reménység jelenlétét a mai világ szörnyűségei között. Ebben pedig nekünk személy szerint is jól jön a biztatás és bátorítás, mert érezzük azt, hogy van ami és aki ellen küzdenünk, mind egyénileg, mind pedig közösségileg..., mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, akit elnyeljen... (1Pét. 5,8).
Tehát "küzdelemre hív az élet" és ezért a hitbeli józanság tiszta és szép erénye a mai keresztyén ember egyik tiszteletet kiváltó, elismerést hozó védjegye. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése