2013. szeptember 7., szombat

"Pál így szólt: Krisztus által hirdetjük nektek a bűnök bocsánatát, és mindabból, amiből Mózes törvénye által nem igazulhattok meg, őáltala mindenki megigazul, aki hisz." (ApCsel 13, 38b-39)

A hívők alkalmassága nem önmaguktól van, hanem a Krisztustól, aki megerősíti őket a szolgálatban. Pál Krisztus által hirdeti, amit hirdet. Ezért az első ismertetőjegye az igaz Krisztus-követőnek az, hogyha a legfőbb címe nem az oklevelekben van, hanem a Krisztusban, aki életének, gondolatainak, cselekedeteinek egyetlen védjegye. Úgy-e nehéz ezt megtenni, amikor már saját ügyességeinkkel, alkalmasságunkkal, okleveleinkkel, címeinkkel, technikánkkal dicsekedhetnénk a világban. Pedig az Úrtól van minden előrelépés.
Éppen arra készülünk a következő héttől, hogy a gyülekezetünkben a képzések rendjén Pál apostol személyével foglalkozzunk. Azért roppant érdekes, mert Pál egy kitűnően képzett farizeus, aki a Tóra alapján áll, de akit megragadott Krisztus szeretete. Ha úgy tetszik, első kézből tanulhatunk tőle. Pál a farizeusi, mondhatnánk szigorúan mózesi talajon állva értelmezi a Krisztus- és egyházjelenséget.
Kicsoda igazul meg Isten előtt? Aki hisz abban, hogy a mégis fennálló emberi gyarlóságot Krisztus áldozata elfedezi (H.Káté), aki hisz a Krisztus általi megváltásban. Krisztus által hirdetjük most is a bűnök bocsánatát. Hidd el, hogy bűneid általa megbocsáttattak. Ez a szabadság! Eredj el békességgel, és többé ne vétkezzél! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése