2014. március 31., hétfő

"Ezt mondja az Úr: Mert Ábrahámot választottam ki arra, hogy megparancsolja fiainak és háza népének is, hogy őrizzék meg az Úr útját, cselekedjenek az igazságnak és jognak megfelelően." (1Móz.18,19)
Gyakran vásárolunk háztartási gépet. Jótállási idő csekélyke két év. Ugyanaz a helyzet a gépjárművekkel, esetleg pár évvel hosszabb az idő. Újabban meg az a lényeg, hogy a műanyag fogaskerék csatlakozó kopjon el hamar, hiszen már készen van az olcsó alkatrész. Épületek állnak szerencsére több évszázadig. Egy nemzet ezer évben határozza meg önmagát.  Az emberi élet gyorsan tovaszáll. De az mégiscsak sikertörténet, hogy Ábrahám alakja, és az általa képviselt újhit évezredek után is frissen tartja magát. Négy (világ)vallás tiszteli az ősatyát a hite miatt, és ez nem is fog változni. Mert az Úr választotta ki arra, hogy új életstílust és új embertípust képviseljen.
Olyat, aki még a Korán szerint sem hajlandó olyasmiben bízni ami mulandó. Olyanban bízik, ami (aki) örökkévaló, és ő ezt felismerte. Bárcsak felismerné a mai nemzedék ugyanazt: hogy szükség van arra, hogy felelős szülők parancsolják meg gyermekeiknek, hogy őrizzék meg az Úrnak útját. Hát nem nyilvánvaló történelmi lecke, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni? Nem nyilvánvaló, hogy ez az egyedüli igazi kincse a mindenkori embernek? Gondolkodjunk! Imádkozzunk! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése