2014. április 29., kedd

„Távol legyen tőlünk, hogy fellázadjunk az Úr ellen, és elforduljunk ma az Úrtól.”(Józs. 22,29)
Az ünnepélyes fogadalomtételek napja és órája van besűrítve az ige utolsó szavaiba: MA nem, ma nem lázadunk föl...  Józsué átveszi Mózestől a nép vezetését, és Isten akarata szerint történik a honfoglalás. Józsué tudja, hogy csak Isten viheti győzelemre életüket, ezért ünnepélyesen megerősíti hitvallását és hűségét,  amely Istenhez láncolta. „ Ti magatok .... tegyetek, ahogy akartok, de én és az én házam népe az Úrnak szolgálunk!” Gyönyörű hitvallás, gyönyörű fogadalomtétel, amit igazol egész élete. Hála Istennek, van példa ilyen fogadalomtételre is.  
A fogadkozás, az ígérgetés a legközelebbi  Jézus-tanítványokat is jellemezte. Könnyen elesik az ember ilyen tekintetben.
Most hirtelen az jut eszembe, hogy mennyi hamis, nem őszinte és beváltatlan  ünnepélyes fogadalomtétel van életünkben: keresztszülői, konfirmációi, házassági, úrvacsorai stb. Akik halljuk ezt, azon legyünk, hogy imádságban erősítsük meg Isten iránti hűségünket, hogy megáldjon minket. „Teljesítsd a Felségesnek fogadásidat!” (Zsolt. 50, 14)  Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése