2014. június 29., vasárnap

"Gondot viselj magadról és a tudományról; maradj meg azokban; mert ezt cselekedvén, mind magadat megtartod, mind a te hallgatóidat." (1Tim. 4,16)

A történelem egy nehéz időszakában a földbirtokos magához hívatta ügyintézőjét és egy furcsa utasítást adott neki. Megparancsolta, hogy hívja össze a földjén lakókat és adja át a következő üzenetet: Építsetek magatoknak egy nagy házat és műveljétek a földemet, mert nektek adtam. Így vészeljétek át a szegénységet, e nehéz időt, így építsetek jövőt magatoknak. De vigyázzatok, mert időhatáros a feladat. Ha nem lesz kész, mire elmegyek megnézni mit kezdtetek az ajánlattal, mindnyájatokat elzavarlak a földemről. Minden segítséget megkaptok tőlem ehhez a feladathoz. Az üzenet átadása után a szegénységben élők nagy többsége azt mondta az ügyintézőnek: Neked mondta az úr, csináld te. Néhányan csatlakoztak, de a legtöbben nem tettek semmit.
Az Isten üzenete, nem csak Timóteusnak szólt. Mindannyiunknak üzente Urunk a mai igét is. Ne legyünk olyanok, mint a történetben a legtöbben. Mindenkinek tenni kell azért, hogy felépüljünk lelki házzá (1Pét. 2,5) és megmaradjunk. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése