2015. május 1., péntek

"Titeket is, akik egykor Istentől elidegenültetek és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt, most (Krisztus) megbékéltetett emberi testében halála által." (Kol. 1,21-22)

Akkoriban kevés tanult ember járt a földön. A tanítványok sem arról híresek, hogy első látásra kiérdemelnék az "értelmiségi" titulust. Manapság pedig nagyon sok embernek felsőfokú végzettsége van, és mégis nehezen értik az Írásokat.  Csodálkozunk, hogy mennyire összetett üzenetet voltak képesek megérteni akkor. A "primitív" jelzőt gyakran alkalmazták az ateista tudósok azokra az emberekre, és mégis képesek voltak megérteni az isteni üzenetet. Kicsoda a primitív?
Nemrég, Nagypénteken Jézus halálára emlékeztünk. Számunkra gyásznap, de mégis a legnagyobb ünnepek egyike, mert akkor hangzott el: Elvégeztetett! Minden, ami az üdvösséghez, a helyreállításhoz szükséges. Az a megváltás napja. A bűnök miatti isteni haragot Jézus engesztelte ki, a bűnök miatti békételenséget Jézus oldotta föl. De csak a hívők gyógyulnak általa, és csak a hívők találják meg ebben az üdvösséget. A hit számít, nem az oklevelek száma. Isten előtt csak Krisztusban megigazított emberekként állhatunk meg. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése