2015. október 8., csütörtök

„A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők.” (Róm.12,9-10)

Arra gondolok, hogy hová jutott volna az emberiség az ilyen és ehhez hasonló isteni tanítás nélkül. Egyébként látjuk az ultra liberális „mindenszabad”- generáció napi megnyilvánulásait. Szoktuk is mondani, hogy ezeknek semmi sem szent. Ebben az is benne van, hogy hála Istennek, vannak még szentnek tartott dolgok a világban. Ilyenek ezek az egyszerű, de csodálatos lelki gyümölcsök  is, amelyekről olvastunk.
A szeretet, a jóság, a kedvesség mind mind a Lélek gyümölcsei. Nincs annál szebb dolog, mint ezeket gyakorolni, és ezeket felfedezni magunk körül. Ezekben van elrejtve az ember igazi boldogsága és végsősoron az isteni kegyelem. A gonosszá vált és frusztrált ember csak rosszat lát maga körül. Ennek elsődleges oka az, hogy a változást kívülről várja: változzon meg a világ miattam, én nem változtatok. Ha ennek a jeleit felfedezzük magunkban, akkor ideje elgondolkodnunk. A Lélek gyümölcsei igenis ott vannak a világban, csak meg kell látnunk azokat, és nekünk is áldáshordozókká kell lenni. Az Úr segítségével. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése