2015. december 24., csütörtök

"Megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek." (Tit.2,11)


Ó, gyönyörűszép, titokzatos éj! Más, mint a többi. Benne van egész életünk. Évente emlékeztet a legfontosabb dologra: Ne féljetek! Hirdetek nektek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lészen, mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus a Dávid városában. A nagyhéten beszéltünk erről a gyülekezetben, hogy a keresztyénség Isten kijelentésével, aztán a jászolbölcső fölé hajoló édesanyával kezdődött. A gyermekben látta, hitte Isten ígéreteinek beteljesedését. Kicsit eszünkbe jut, hogy édesanyánk fölénk hajolt, énekelt nekünk, reménységgel indított útunkra. Jézusban beteljesült az ígéret. Bennünk beteljesült-e a reménység?
Minden embernek megjelent. Volt egy "mennyei karácsony". Angyalok hirdették Isten dicsőségét. Aztán lett "földi karácsony". Pásztorok adták hírűl a nagy csodát. Ma el kell mondani, hogy nem azért van ünnep, mert az útjainkat elektromos díszekkel világították, nem azért, mert ünnepi vásárok vannak, nem azért, mert üzleteink a tökéletes karácsonyt ígérik. Mindez azért lehetséges, mert Isten kijelentette magát. Van a világnak megtartója. Van szabadítás. Ezért van ünnep, és ezért adjunk hálát mindannyian. Hála neked Istenünk, kimondhatatlan ajándékodért! Ámen.

"Isten szava hozzánk" - Igemagyarázatok minden reggel a Losungen alapján. Hála Istennek van gyülekezetünk, és nemcsak virtuálisan. Imában egyek vagyunk. Áldott Karácsonyt és Boldog Új évet kíván a honlap munkaközössége: Simon Attila, Képíró Gyula, Szatmári Elemér és Bancea Gábor. Egyedül Istené a dicsőség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése