2019. augusztus 23., péntek

"Tied, Uram, a méltóság, a hatalom és a tisztelet, a hírnév és a fenség, bizony minden, ami a mennyben és a földön van!" (1Krón 29,11a)
 Andy Warhol pop-art művésznek tulajdonítják a mondást, hogy a modern korban "mindenkinek jut tizenöt perc hírnév". A legtöbb ember ennek igyekszik is eleget tenni. Számtalan bejegyzés, fénykép a közösségi portálokon azt hirdeti, azt jelzi, hogy az élet milyen területén értünk el kiváló eredményt. A siker, a hírnév, a méltóság, a tisztelet, az elismerés úgy véljük, hogy nem lehet csupán az elit kiváltsága. 
 Dávid király hálaadásából kiderül, hogy az embernek, - még akkor is, ha különleges méltóságra jutott, hatalma van és tiszteletnek, hírnévnek örvend - el kell ismerni az Isten örökkévaló fenségét. Nem lehetett könnyű ezt belátni Dávidnak sem és nem könnyű elismerni nekünk sem. Mégis be kell látnunk, hogy egyik legfontosabb erőforrásunk ma is az, hogy minden, ami a mennyben és a földön van, az Urat illeti meg. Legyen hálaadó életünk is az övé "már most, s majd egykor odafenn". Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése