2013. május 25., szombat

"...betölté Siont ítélettel és igazsággal. És békés lesz a te időd, gazdag boldogságban, bölcsességben és tudományban." (Ézs. 33, 5b-6a)

A májusi eső aranyat ér - tartja eleinktől örökölt mondásunk. És valóban így van, hisz a fű élénk zöld lett, a gyümölcsök szemlátomást nőnek, a növények a kertben pedig úgy törnek az ég felé, mintha egy láthatatlan kéz húzná őket. Mi azonban, nem szeretjük az esős időt. Én legalábbis nem.

Azt sem szeretjük, amikor Isten ítélettel és igazsággal tölti be életünket. Amikor megítéli még a szív indulatait is. Amikor helyünkre tesz, és ez a hely sokszor nem a "felső polcot" jelenti. Ennek ellenére Istennek e tette, a mindent jelenti számunkra. Nem kellemes, de számunkra a leghasznosabb, mert olyan gyümölcsöt hoz, aminél édesebb nincs a világmindenségben. Nyugodt életet, gazdagságot ad. Igaz nem aranyban mérhetőt, de az aranynál nehezebben fellelhetőt. Lesz bőven boldogságunk, bölcsességünk és tudományunk. Talán ezekből most kevesebb van, mint pénzből otthonainkban. Kérjük hát az Urat, hogy töltse be a mi életünket is ítélettel és igazsággal. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése