2013. május 27., hétfő

"Figyeljetek rám, ti népek, hallgassatok rám, nemzetek! Mert tanítás származik tőlem, és törvényemet a népek világosságává teszem hamarosan." (Ézs. 51,4).

Ez a nemzetközi figyelemfelkeltő akció ma már aligha nevezhető modernnek a mi jó Istenünk részéről, de annál inkább félreismerhetetlen és szerethető az Ő módszere. Biztos, hogy ez az egyedülálló módszer nem vész el a reklámok világában és nem is sújtható a majdani, vitatott reklámadóval sem...
Némileg a hajdani református felekezeti népiskolák egyetlen kántor-tanítójának tiszteletet és fegyelmet követelő komolysága villan meg előttünk a fenti sorokat olvasva, amelyet nagyszüleinktől hallottunk, mint régi anekdótákat. Mégis, ami mindent felülír a mai Igében bennünk, nem más, mint Istenünk komoly ígérete: törvényét a népek számára hamarosan világossá teszi! Istenünk törvényének summája pedig a szeretet. Azt hiszem, hogy a mai modern korban egyre inkább megfogalmazódott a népek, nemzetek együttélésének kritériumaként és lényegeként mindez!
Isten beváltotta ígéretét: ...világossá tette! Most már csupán rajtunk a sor, hogy törvényét betartsuk! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése