2013. május 30., csütörtök

"Jézus Krisztus mondja: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat." (Mt. 5, 17)

 - Hagyd már a Hegyi beszédet!...nekem ne prédikálj!
Ezzel a mondattal hárította a minap egyik fiatal barátom jó szándékú figyelmeztetésemet. Pedig lám-lám a Hegyi beszéd Krisztusa lassan egybeforr az életünk valamennyi vonatkozásával és egyértelművé válik az, hogy Általa minden értelmet nyer. 
Egyébként Isten törvénye ellen lehet harcolni, lehet vele állandóan ellenszegülni, lehet róla "szándékosan"  tudomást nem venni, de attól még Istenünk azokon keresztül alapozta meg a szeretet világának földi kereteit. Balgaság azt hinni, vagy pedig azt képzelni, hogy Jézus Krisztus Isten Fiaként e helyett a mennyei terv helyett másat, újabbat... netalán modernebbet hozott és azt kívánná életbe léptetni. 
A szeretet "dekalógusa" az Újszövetségben is tökéletes testamentum! Jézus Krisztus pedig a mindenkori szeretet-törvény betöltésének is példa értékű úttörője. Van tehát Kit követnünk a mai napon is ! Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése